14 oktober 2013

Vest-Video gone for goodJeg har engang arbejdet i en rigtig firser-videobutik.

Det var Vest-Video i Frederica. Jeg var der et års tid omkring ‘88. En dag i en mellemtime i gymnasiet cyklede jeg forbi Vestcenter på Vejlevej og spurgte, om de ikke havde brug for en frisk mand. Det havde de, og så blev jeg ægte videopusher i en af byens bedste videokiosker. I dag er det lidt retrocool (hvis man er filmnørd), men dengang var det bare et fritidsjob. Det var tiden med movieboxe og VHS-bånd, Jolly Cola og Matadormix. Det gjaldt om at have movieboxe nok til kunderne og få de udlejede film tilbage til tiden - tilbagespolede og uden båndsalat. Vi havde alle slags film - også “frækfilm”, som chefen kaldte dem. De stod på øverste hylde, men efterhånden kom de længere og længere ned på stativerne. Vi måtte låne de ledige film og movieboxe med hjem efter lukketid, og efter de fleste vagter cyklede jeg hjem med en tung moviebox og en pose med film, snold og cola på bagagebæreren til familiens store fornøjelse. Efter et års tid stoppede jeg og blev af en eller anden grund i stedet postsorterer om natten.

Vest-Video lukkede for længe siden, og lokalet har siden stået tomt. Vestcenter, hvor Vest-Video lå, var et hipt shoppingcenter bygget i 1970 i funky halvfjerdserstil med kro og Overgaards delikatesseforretning. I mange år var det som en hel udflugt at tage på lørdagsindkøb derude, men tiden løb fra konceptet, og så kom den store Føtex overfor. I de seneste mange år har centret ligget næsten øde hen med kun et par triste butikker tilbage. Men nu er grunden solgt, og centret skal rives ned, for det kan bedre betale sig at bygge nye, små butikker. Så er Vest-Video endelig helt fjernet fra Jordens overflade.

Jeg ved ikke, hvad der blev af filmene eller movieboxene.

1 kommentar:

  1. Anonym23:09

    Vest Video har også en særlig plads i hjertet hos denne Fredericia-knøs. Robocop, Predator, American Ninja og en lang række andre (mere eller mindre) klassiske 'action flicks' blev med stor entusiasme hevet ned fra butikkens hylder. Good times :)

    SvarSlet