Movieboxen er slukket


Alt får en ende. Også genrefilm-blogs. Og nu er det blevet tid til at trække strømmen på Movieboxen.

Bloggen opstod for syv år siden, da undertegnede begyndte at samle skæve og interessante VHS-film op i genbrugsbutikker og på kræmmermarkeder. Mellem de mange kasserede kassetter med Nynne og Bananer i pyjamas stak kulørte covers som Rollerball, Death Race 2000 og Willy Wonka og Chokoladefabrikken ud og vakte undertegnedes interesse for anderledes, spraglede og effektive - ofte klodsede og ømme - men altid underholdende genrefilm, som levede videre på det døde format VHS.


Et smukt venskab begyndte med action- og sci-fi titler som Ninja Amazone, Eve of Destruction, America 3000 og Thunderbolt Inferno, instruktører som Godfrey Ho og Jim Wynorski, helte som Franco "Django" Nero og "den italienske Serpico" Tomas Milian, samt respekterede skuespillere som Kyle McLachlan, Gregory Hines og Tom Selleck i roller, som aldrig nævnes i Oscarsammenhæng. Og det fortsatte med Rambokopier i Deadly Prey og Mankillers, blaxploitationræs i Death Journey og Black Trash, krybende dyregys i Kingdom of the Spiders og Frogs og sært, sart amerikansk collegedrama i The New Kids, Lovely But Deadly og TAG The Assassination Game, hvor bl.a. en ung James Spader ender som menneskelig fakkel i et tivoli!

I lang tid fokuserede bloggen på at omtale obskure VHS-filmfund og den særprægede oplevelse af at se dem, og for undertegnede har det været en fest at (gen)opdage klassikere og kultfilm som Dawn of the Dead, Zombie Flesh Eaters, Violent Naples, The Human Tornado, Shaft in Africa, Warriors, Once upon a time in the West, de danske Dværgen, Selvmordsskolen og Hovedjægerne og meget andet godt. Men efterhånden blev det til mere blandede betragtninger - ind i mellem også længere og mere reflekterede - om både gamle og nye genrefilm, og undertegnede har også gæsteoptrådt i filmmagasinerne Ekko og 16:9.

En del af Movieboxens "egne" opdagelser var på tidspunktet kun ude på VHS, men er siden kommet på DVD. Men Mankillers, Lovely But Deadly og TAG The Assassination Game findes stadig kun på VHS-bånd.


Movieboxen har således fuldført sin mission og lukker ned. Zombierne er udryddet, Nostromo er sendt i kredsløb og the final girl er løbet skrigende væk.

Må Kraften være med jer altid.
J


Kommentarer

 1. Jeg kommer til at savne dig.

  SvarSlet
 2. Tak, Henrik. Rart med positiv feedback - også efter eventyret er slut. Du kan fremover holde øje med mine skriverier om (genre)film i bl.a. 16:9.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det vil jeg så gøre.

   Slet

Send en kommentar