02 november 2006

ROLLERBALL


Engang i fremtiden, efter De Kooperative Krige og flere nationers bankerot, styres verdenssamfundet af Bestyrelsen, der kontrollerer verdens energi, beboelse, kommunikation, luksus mm. I dette privilegerede og problemløse samfund adspredes befolkningen af den populære voldssport Rollerball. I spillet tonser to hold rundt på rulleskøjter og slås – bogstaveligt – om en roterende jernkugle på en bane, der ligner en kæmpestor roulette.

Vores helt Jonathan E (James Cann) er topscorer og anfører for favoritholdet fra Houston. Sportsdirektøren Bartholomew (John Houseman) forsøger på vegne af Bestyrelsen at overtale Jonathan til at trække sig tilbage, imens han er på toppen, til gengæld for en fed aftale. Som direktøren forklarer Jonathan, er spillets formål at demonstrere for befolkningen, at individuel anstrengelse er overflødig, hvorfor ”Ingen spiller må blive større end spillet selv”.

Men Jonathan tager sin rolle alvorligt – han vil ikke svigte holdet inden den næste kamp, hvor reglerne er ændret, og der var også noget med en kæreste (Maud Adams), der faldt i kløerne på et bestyrelsesmedlem - så han har ikke tænkt sig at give op ... ROLLERBALL (1975)
Inst.: Norman Jewison. Manus: William Harrison
Med James Cann, John Houseman, John Beck m.fl.Ingen kommentarer:

Send en kommentar