23 maj 2014

Gysergensyn - Fredag den 13. uden JasonJeg har aldrig været den store gyserfan, men er i de seneste par år blevet lidt grebet af de mere raffinerede eksempler som Alien, Børnehjemmet og Dawn of the dead - den slags film, hvor mennesker må overvinde truende situationer, eller hvor det visuelle bare er udtrykfuldt og medrivende.

Så forleden genså jeg den første film i Fredag den 13.-serien om morderen med ishockeymasken, Jason Vorhees, som jeg sidst så engang i firserne. Armeret med lige dele mod og nysgerrighed gennemgik jeg den krybende uhygge, efterhånden som mørket omsluttede filmens lille primitive lejr, hvor de unge gæster blev lokket i baghold og bestialsk slagtet en efter en til den skrækindjagende "ki-ki-ma-ma"-musik. 

Cirka midtvejs begyndte jeg at undre mig over, hvor ikoniske Jason med masken og macheten blev af. Da næsten hele flokken var udryddet, og den sidste overlevende ravede rædselsslagen rundt i lejren, dukkede pludselig en sød ældre dame op. Da gik det op for mig, at Jason selv da vist slet ikke var med i den første - til gengæld viste damen sig at være Jasons mor og i øvrigt vanvittig morder, som ville dræbe alle i lejren, hvor hendes søn som barn engang var død. Jeg følte mig ærlig talt lidt snydt - Fredag den 13. uden Jason! - men til gengæld var klimaks-kampen med den forskruede morder-mor ret hårrejsende. Og så var der jo twisten til allersidst, hvor pigen tror hun endelig er sluppet væk...! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar