25 november 2012

Grindhouse-minder - 42nd street


Efter gymnasiet rejste jeg i 1989 sammen med en ven nogle måneder til New York, hvor vi arbejdede i en restaurant midt på Manhattan. Det var selvfølgelig enormt fascinerende og overvældende for et par grønne jyder at dumpe ned i det pulserende og mytiske Big Apple.

Vi var blevet indprentet fra alle sider ikke at gå ud sent om aftenen og at undgå de "sorte" bydele Harlem og The Bronx. Men efter at have installeret os på et YMCA-herberg, måtte vi dog ud og opleve byen den første aften. Vi indfandt os på den berømte spraglede gade 42nd Street i knudepunktet Times Square ved titiden om aftenen og gik lidt tilfældigt ind og så den nye Eddie Murphy-film Harlem Nights. Ham kendte man jo hjemmefra.

Det var længe før "Disneyfiseringen", og Times Square var stadig fuld af (porno)biografer, prostituterede og hustlertyper, der tilbød lidt af hvert. Biografen var den typiske dunkle og nedslidte slags, som man kender fra 70er-film som Taxi Driver. Kan desværre ikke huske stedets navn, og det er selvfølgelig nedlagt forlængst. Salen var cirka halvfuld af homeboytyper og deres kærester, som lystigt vandrede ind og ud af salen og snakkede og kommenterede filmen højlydt. Ret eksotisk. Da politiet i filmen troppede op i Eddie Murphy og Richard Pryors natklub og udbasunerede "This is a fucking raid!", var det nok også nervøs spænding, der fik mig til at grine lidt for højt. Efter filmen fandt vi os selv ude på fortovet blandt flere homeboys, men syntes vi havde oplevet nok den første aften og snuppede en taxa hjem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar