23 juni 2010

Blodfattig vampyrfilm

Af og til støder man på en rigtig C-film, der er så bøvet og klodset, at man lige så godt kan opfatte den som en vits. Sådan en film er Vampire Knights (Nattens Engle på dansk), som jeg fandt på VHS i Fair Trade Genbrug på Østerbro i sidste uge.

Vi befinder os i et teenage wasteland i firserne. Et par friske fyre med stramme jeans og Bundesligahår er så heldige at få hele tre, lidt mystiske, piger med hjem fra en fest. Vi fornemmer, at det nok ikke er en god idé; da en anden fyr gramser på en af pigerne, bryder hans hånd i brand(!) Men det bemærker vores venner ikke, fordi de er helt fjollede over, at de har scoret hele tre piger! Snart afslører de mystiske piger deres sande identitet og spidse hjørnetænder bag deres touperede overflade - og så kan man ellers læne sig tilbage og nyde en langsom og uspændende vampyr-tagfat rundt i fyrenes lejlighed - der i øvrigt tydeligvis er bygget af pap og belyst i et uforklarligt skarpt rødt lys - imens ildevarslende papflagermus sværmer omkring en papmåne udenfor. Heldigvis træder filmens unlikely hero her i karakter; fyrenes nørdede ven løsriver sig fra fjernsynet og springer ud som ægte vampire slayer med en tæerkrummende pinlig plasticarmbrøst fra BR Legetøj. Og vi må ikke glemme en ubetalelig scene i starten af filmen, hvor den ene af vores venner i kådhed giver et rask dansenummer, hvor de stramme jeans rigtig kommer til deres ret. Og sådan kunne jeg blive ved ... 

Holder man af decideret dårlige film á la Ed Wood, bliver man ikke skuffet. Glem Buffy, Blade og Van Helsing...  Her kommer Vampire Knights!


VAMPIRE KNIGHTS (NATTENS ENGLE) (1987)
Manus og instr.: Dan Peterson
Med Ken Abraham, Billy Frank, Robin Stille, Ann Michaels
Ingen kommentarer:

Send en kommentar