ULTRA FORCE


Hong Kong-action er en genre, som jeg ikke ved meget om, og jeg snuppede da også mest denne VHS i en genbrug for nylig på grund af dens typiske, overdrevne firser-cover med eksploderende fly, bad guy med Rambo-bandana og teksten ”300% action!”

Og filmen var så afgjort en actionmættet, positiv overraskelse: Fra første scene står den på kampsport, biljagter og skyderi i et sindsvagt tempo og en af filmhistoriens mest utrættelige kvindelige undercoveragenter Michelle Khan (Michelle Yeoh). Alene den første scene, hvor Khan og hendes hold overmander nogle flykaprere, er mere actionpacked end mange gennemsnits-actionfilm – og enormt opfindsom: Som da vores heltinde klasker skurkene med en skumslukker og en drinksvogn, selvom hun sikkert har det sorte bælte, og da et vindue sprænger og der opstår undertryk i kabinen, stopper hullet med en af skurkenes hoveder. Sådan! Der er også slagsmål med en motorsav, en der begraves levende af en bulldozer og meget andet godt.

Udgaven er en dansk købevideo med amerikansk-engelsk dubbet tale, og den joviale amerikanske dialog kombineret med de fjollede hverdags-mellemscener i tung firser-stil står i tæerkrummende kontrast til al den benhårde og elegante kampsport-action.

Historien er noget med et hemmeligt broderskab, der har svoret at ”Leve samme eller dø sammen”, efter de har overlevet en ikke nærmere bestemt junglekrig, men det forklares ikke hvad de kæmper for eller hvorfor den ene er i fængsel. Men i det hæsblæsende tempo når man faktisk ikke rigtig at undre sig over det…

Ultra Force (alias In The Line Of Duty / Royal Warriors / Police Assassins / Hong Kong Cop) (1986)
Med Michelle Yeoh, Ying Bai m.fl.
Inst.: David Chung. Manus: Kan-Tseung Chang

Kommentarer

 1. Gee, how weird! Jeg har også netop skrevet om ULTRA FORCE (aka Angel) på MIN blog:
  http://enlejemordersertilbage.blogspot.com/2009/06/
  ahh-what-angels.html

  - tak for linket i øvrigt.

  SvarSlet
 2. Og selv tak for link. Og så kan jeg se at filmen har mindst 6 øvrige alias-titler. Hold da op...

  SvarSlet

Send en kommentar