01 maj 2013

Robo-boks


Bum! Så ankom RoboCop-trilogien til min DVD-samling. Man skulle måske tro, at ens købelyst efterhånden er tilfredsstillet, nu hvor stort set alt hvad man kan ønske sig, er ude som DVD eller download. Men nej, for en firserdreng med hang til action og retro-futurisme er det altså rart at få RoboCop på plads på hylden ved siden af Terminator 1 og 2, War Games og Back To The Future-trilogien.

Har allerede genset den første film i serien og nydt den i fulde drag. Selve RoboCop-figuren er for mig lige så awesome som Arnolds Terminator, og den primitive og forældede stop-motion teknik gør bare robotten mere skramlet og virkelig end nutidens glatte CGI-figurer. Historien er enkel og effektiv med en passende dosis social kritik mellem linjerne, og det er herligt, at RoboCop og hans onde robot-bror allerede tørner sammen i etteren, i stedet for at det gemmes til en efterfølger. Og hvem kan glemme scenen, hvor en af skurkene får et helt tårn giftaffald over sig og derefter rammes af en bil og splatter ud på forruden?! Alletiders!

Og der er to til i trilogien. Jeg husker ikke at have set toeren, og anede faktisk ikke, at der fandtes en treer. Men de er garanteret begge fremragende. Måske en mini-marathon en af dagene? Nogle gange er det udmærket at være ledig og frit kunne disponere sin nattesøvn...

Boksen fås til 100 kr. hos de store DVD-kæder - eller brugt til sølle 30 kr. hos Blockbuster. Begge dele anbefales.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar