29 november 2015

Fars Fede Julegyser

I dag er det første søndag i advent, og så må man godt se julefilm. Her i huset er der tradition for at gense 'Fars Fede Juleferie' hvert år. En sjov ting for genrefans er selvfølgelig motorsavsscenen, hvor Chevy Chase imiterer både Fredag Den 13. og Motorsavsmassakren. Men jeg har faktisk bemærket flere subtile referencer til kendte gysere i filmen...


På vej ud for at hente juletræ bliver den rare familie Griswold chikaneret af et par tvivlsomme typer i en ramponeret varevogn. De leder tankerne hen på både rednecks'ene i 'Udflugt Med Døden' og lastbil-jagten i 'Duellen'. I hvert fald hos mig.


Cousin Eddies rottweiler Snots er alt for voldsom for Griswolds pæne hjem. Den minder påfaldende meget om helvedeshunden 'Cujo' eller de besatte hunde, der bevogter djævelens søn Damien i 'Tegnet'.


Clarks alt for store juletræ braser gennem vinduet til de snobbede naboer Todd og Margo - meget ligesom det krogede spøgelsestræ udenfor vinduet i 'Poltergeist'.


Sidst men ikke mindst er der egernet, der er smuttet ind i huset. Det får bedstefar til at overreagere som om, han har set hajen på stranden i 'Dødens Gab'.


Prøv selv at lede i dine yndlingsfilm efter skjulte detaljer, der kan ødelægge julestemningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar