29 juni 2013

Kæmpeedderkoppen angriber (igen)

 
Man siger, at vi mennesker ved et århundredskifte er meget orienterede mod fortiden og holder lidt ekstra fast i det kendte og trygge. Det må man sige, passer godt på filmindustrien.

Her 13 år inde i århundredet er der alvorlig kreativ krise, og både Hollywood og independents som Tarantino genopliver døde superhelte og kopierer kultfilm som aldrig før. Vi har fået gustne firserzombier i Planet Terror, funky halvfjerdserblaxploitation i Black Dynamite og tresserspionfilm med Mission Impossible for bare at nævne nogle få.

Nu skal vi så helt tilbage til halvtressernes big bugs-film med The Giant Spider. Den er, som man forventer, en "hyldest" til den atomforskrækkede tids bestrålede og forvoksede monstre, og som genren dikterer med kryb større end huse, holdt i sort-hvid og plakat i stilsikker halvtressertypografi. Jo, der findes flere nyere film med farlige araknider, bl.a. Aracnophobia og Eight-Legged Freaks, selv i Ringenes Herre kom en led hunedderkop efter Frodo, og Spiderman med lidt god vilje. Men her er vi altså ude i en vaskeægte koldkrigspastiche.

Christopher Nihm hedder instruktøren, som har produceret filmen uafhængigt for kun 7.500 dollars, og han har 2-3 skuespillere med samme efternavn som sig selv på rollelisten. Filmen havde premiere i USA i maj, men figurerer endnu ikke på kino.dks liste over danske premierer.

For en ordens skyld skal det nævnes, at jeg hørte om filmen på den glimrende blog Skræk og rædsel, hvor man kan læse meget mere om dræberedderkopper og andre dyregys.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar