Gå videre til hovedindholdet

I seng med fjenden


Så sluttede Homeland for denne gang. I sidste uge rullede anden sæsons finale over skærmen. Og hvordan endte den så?

CIA havde i forrige afsnit omsider opsporet og dræbt Al-Queda lederen Abu Nazir og dermed forhindret et stort angreb mod USAs homeland, og CIA-agenten Carrie Matheson og den terrormistænkte dobbeltagent Nicholas Brody anede en chance for et forhold mod alle odds. Men i sidste afsnit sprænger der pludselig og fuldstændig uventet en bombe i CIAs hovedkvarter og dræber over 200 personer, bl.a. de fleste af Carries kolleger, som havde hjulpet med at fange Nazir. Carrie hjælper Brody på flugt, fordi hun tror på hans uskyld, men bryder i sidste sekund kontakten med ham, da hun indser at hendes hjerte tilhører CIA og kampen mod terror. I afsnittets sidste scene står Carrie og hendes chef Saul Berenson tilbage blandt hundredvis af lig og forsøger at samle sig til den fortsatte kamp.

I Homeland er intet, er som det ser ud, ingen er til at stole på, og alle er i seng med hinanden. Historien er fuld af twists, og alle har hemmeligheder for hinanden, selv de, der deler kontor eller seng. Afghanistan-veteranen Brody har konverteret til islam og mistænkes for at have terrorplaner, og da han efter lang tids overvågning forsøger et bombeattentat, forhindres det kun, fordi bomben ikke virker. Han tvinges af CIA til at agere kontraagent i jagten på Al-Queda lederen Abu Nazir, der menes at planlægge et nyt angreb og desuden have omvendt Brody i Afghanistan. Under samarbejdet forelsker Carrie og Brody sig, men selv på en romantisk hyttetur mistænker de hinanden. I en gylden og voldsom scene råboller Carrie og Brody alle spændingerne væk, imens hele CIA-holdet inklusiv Carries mentor Saul lytter med med en professionel distance presset til det yderste. På et tidspunkt byder Brodys samvittighed ham at hjælpe bombefabrikanten til flugt, men da fabrikanten panikker, dræber Brody ham for at slette sporene. Samtidig er Brodys familie plaget af hans mystiske adfærd; konen trøster sig med soldaterkammeraten, og datteren er indblandet i et trafikdrab, som involverer vicepræsidenten og derfor mørklægges. Og selv i CIA-holdets inderste kreds ser den nye agent Quinn ud til at have en anden agenda og mødes med spøgelser fra fortiden.

Homeland er fremragende i sin tragiske skildring af den håbløse krig mod terrorisme, som kun synes at skabe flere menneskelige skader, end den skal forhindre. Spændingen og mistanken er i perioder næsten ubærlig, og alle personerne, ikke mindst hovedpersonerne Brody, Carrie og Saul er perfekte studier i smerte og elendighed. Deres svære personlige problemer og arbejdet synes uløseligt forbundet.

Desværre virkede sidste afsnit lidt forceret og for ivrigt efter at lægge op til en kommende sæson i stedet for at afslutte sæsonen på en meningsfuld måde. Bombningen af CIAs hovedkvarter virkede som et lidt søgt forsøg på at afslutte - ja undskyld - med at brag. Og afsnittet indeholdt to løse ender, som ikke kan forklares sandsynligt med nogen af de medvirkende personer: Hvem leverede bomben? Og hvem lækkede efterfølgende Brodys tilståelsesvideo (som var produceret til det mislykkede tidligere bombeforsøg)?

På Homelands Facebook-side er der allerede annonceret en sæson 3 i 2013. Her antydes flere hemmligheder hos Brody - for han har jo allerede én gang taget en bombevest på. Trods de nævnte kritikpunkter vil undertegnede bestemt sidde klar til at følge Carrie, Brody og Saul i den videre kamp.


Kommentarer

  1. Der er jo ikke noget nyt materiale i teaseren. Så jeg læser ikke noget i den i forhold til s3. Der vil unægtelig komme en konfrontations mellem Carrie og Saul for hendes valg i at hjælpe Brody på flugt. Og jeg har svært ved at se at Saul vil kunne forstå hendes handlinger.
    Men jeg har ikke noget problem med bomben. Om Brody havde del i det eller ej skal jeg ikke kunne sige men jeg køber hans forklaring med at det var Nazirs end game.

    SvarSlet
  2. Tak for seriøs respons, Eva.
    Nej, traileren bringer ikke nyt materiale, men den gentager Saul's dybe mistanke af Brody og hans tvivl på Carries dømmekraft, hvilket vel må siges at lægge op til en konflikt i s3.
    Mit problem med bomben er, at den ikke var sandsynlig i forhold til personerne og derfor virkede som en forceret teaser til en kommende sæson. Der var intet eller ingen, der pegede henimod en bombe, og det forklares ikke hvordan hverken Brody, Nazir eller Quinn, Carries medhjælpere eller Saul for den sags skyld skulle kunne have sprængt bomben.

    SvarSlet
    Svar
    1. Bomben kom vel som en bombe fordi den gjorde for de personer vi følger. Carrie havde ikke mistanke om at Nazir på den måde ville ofre sig selv for at opnå hvad Brody fejlede med i sæson 1. Derfor kommer det som et chok for personerne i serien såvel som seerne.

      Hvem der fysisk har flyttet Brodys bil og plantet bomben, det må vi jo så vente og se om de bliver klogere på i sæson 3. Men for mig hænger det fint sammen - Brody har været sleeper agent, han er ikke den eneste, det var filmholdet heller ikke, så andre er blevet kaldt til tjeneste.

      Slet
  3. Har du egentlig set Shamless - den amerikanske version med William H Macy? Ikke at den på nogen måde minder om Homeland, men den er tåkrumende og med meget sort humor.

    SvarSlet
  4. Har ikke set den. Plejer at vælge én serie hver sæson og følge den nærmest religiøst..! Overvejer den kommende The Americans, nu hvor Homeland hodler pause.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Verdens værste og bedste gade – Anmeldelse af 42nd Street Memories

New Yorks 42. gade var i gamle dage en farlig og farverig underholdnings gade i byens centrum, hvor det flød med sex, stoffer, vold og kriminalitet – og ikke mindst biografer, der viste b-film i døgndrift.  Et usikkert område, men samtidig et drømmeland for fans af kulørt filmunderholdning. Indtil borgmester Guiliani inds å de kommercielle muligheder og solgte det meste til Disneys sunde underholdningscentre og indførte nul-tolerance overfor småforbrydelser.  Nu er gaden mest et minde om en mere løssluppen tid – et tydeligt eksempel på nutidens gentrificering og påfaldende politisk korrekt for det ellers så sprælske Big Apple. Det er den verden, som instruktøren Calum Waddell beskriver i dokumentarfilmen 42nd Street memories – The rise and fall of America’s most notorious street. Waddell har samlet en imponerende bunke vidneudsagn fra datidens filmbranche, og alle fortæ ller med smittende fascination om milj øet og tiden. ‘ The Deuce’ Manhattans pulserende

Sjældne VHS'er nu på DVD

Måske er du ind i mellem blevet lokket af nogle af bloggens omtaler af VHS-fund, som ikke har været tilgængelige på tidssvarende medier. Nu er der godt nyt, for efterhånden udsendes en del gamle obskure genrefilm på DVD, og mange af dem kan købes på amazon.com rimeligt billigt. Og det gælder ikke kun publikumsfavoritter som Coffy og Rollerball, men også mere ukendte og skæve b-film perler med stor underholdningsværdi. Her er en liste over Movieboxens mest underholdende og seværdige VHS b-film fund, som nu også kan nydes i skarp DVD-kvalitet til omkring 10 Euros stykket. THE HIDDEN  - Kyle Maclachlan jagter bodysnatcher med flammekaster THE LOST EMPIRE  - Barmsvære kvindelige agenter på en gal troldmands hemmelige ø RUNAWAY  - Tom Selleck mod fremtidens dræber-edderkoppe-robotter VIGILANTE - Primitiv selvtægt med Fred Williamson THE NEW KIDS - James Spader som afbleget voldspsykopat langt ude på bøhlandet DEATH OF A SNOWMAN - Sydafrikansk blaxploitation på højde med

Firserminder for voksne

Her bringer vi en mailkorrespondence mellem tre voksne mænd med hang til firser-actionfilm. Bare fordi. Navnene er ændret, men er kendt af redaktionen.  - Hej drenge Har I set det her 70er-action drama med Lee Marvin og gene Hackman? Kom i tanke om en scene med en majetærsker for nylig og har nu fundet titlen. Skal snarest ha den skaffet på DVD... J - Den film kender jeg ikke. Jeg prøver stadigvæk at huske mere om to film fra min spæde barndom som jeg meget gerne ville se igen.Den ene kaldte vi "dræberbilen" og handlede om en fyr der tvang andre billister på en motorvej til at køre galt. Gerningsmanden kørte i en sort Chevy van. Senere malede min bror og jeg en legetøjs bil sort så vi kunne genskabe "dræberbilen". Og nej, det er ikke den Spielberg film der vist har en handling der minder om ovenstående. Den anden handler om en bombe på et skib hvor nedtællingen er i fuld gang. Nogle specialsoldater bliver sænket ned på dækket i stormfuldt vejr