10 juni 2012

Prometheus i karantæne - En sci-fi fans bekymringer


Så er Prometheus omsider landet. Alle ægte sci-fi fans og andre seriøse filmentusiaster har naturligvis set filmen til premieren og forlængst dannet sig en spidsfindig mening om mesteren Ridley Scott's afrunding af den serie, som han påbegyndte med den revolutionerende sci-fi milepæl Alien tilbage i 1979.

For undertegnedes vedkommende fik den massive hype med videoportrætter af filmens personer og et website om firmaet Weyland og især den spektakulære trailer med den lidt svulstige præmis (der antydede en forklaring af både det nødlandede rumskib, alien-arten OG menneskets oprindelse!) forventnings-boblen til at briste lige før premieren. Var faktisk på vej i biografen to gange omkring premieren, men blev forhindret begge gange.

Og nu vælter det med lunkne anmeldelser om en usammenhængende historie, uinteressante karakterer og værst af alt fravær af den essentielle isolerede og desperate steming, der drev alle seriens andre afsnit. Desuden skal Ridley Scott have sagt, at Prometheus ikke er officiel del af Alien-serien - hvordan det så skal forstås?

Måske er det Ripleys spøgelse, der lægger sig i vejen for en grum skuffelse og beskytter undertegnedes gode minde om et unikt og legendarisk genre-mesterværk om mennesker fanget i en faretruende, fremmed verden. Hvem ved? I hvert fald er Prometheus foreløbig i karantæne - lige indtil undertegnede eventuelt opfanger et signal, der endnu en gang kan lokke en ud i rummet, hvor ingen kan høre dig skrige...!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar